Punttikoulut

Painonnosto on erinomaista liikuntaa kaiken ikäisille. Se kehittää liikkuvuutta, kehonhallintaa, nopeutta, voimaa sekä lihaksistoa erittäin kokonaisvaltaisesti. Puntti-Karhut järjestää viikoittain punttikouluja joissa opetetaan tempausta ja työntöä sekä niiden apuliikkeiden kuten kyykkyjen, vetojen ja punnerrusten tekniikkaa.

Aikuisten punttikoulu

Aikuisten punttikoulu on tarkoitettu painonnostoharjoittelusta kiinnostuneille yli 15-vuotiaille. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, vaan liikkeelle lähdetään alkeista jumppakepin avulla. Salillamme on virallisten 15 kg ja 20 kg tankojen lisäksi aloittelijoille hyvin soveltuvia 3 kilon, 8 kilon sekä 10 kilon harjoitustankoja.

Aikuisten punttikoulu maksaa jäsenmaksun (90 euroa vuonna 2024) sekä lukukausimaksun (25 euroa/kevät tai syksy). Ilmoittautumiset ja tiedustelut https://www.punttikarhut.fi/mukaan/

Lasten punttikoulu

Lasten punttikoulu on tarkoitettu painonnostosta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Suurin osa harrastajista on 10-15-vuotiaita, mutta harjoittelu on mahdollista myös tätä nuorempana.

Painonnosto on haastava laji, jonka opetteleminen vaatii ennen kaikkea keskittymiskykyä. Harjoituksissa pitää osata odottaa omaa vuoroa ja malttaa kuunnella valmentajien ohjeita, jotta liikkeet on mahdollista oppia.

Varustukseksi harjoituksiin riittää sisäliikuntavaatteet sekä kengät, esimerkiksi lenkkarit. Pidempään harjoitelleiden tulisi hankkia painonnostokengät, jotta nostaminen on mielekkäämpää ja helpompaa.

Lasten punttikoulu pyörii ympäri vuoden nonstop-periaatteella eli varsinaista alkamis- tai loppumispäivää ei ole – mukaan voi siis tulla koska tahansa itselle sopii. Lasten punttikoulutoiminta sisältyy seuran jäsenmaksuun, joka on 90 euroa (vuonna 2024). Muutaman kerran voi käydä kokeilemassa ilmaiseksi. Ensimmäistä kertaa osallistuvien lasten huoltajien tulee keskustella valmentajien kanssa ennen ja jälkeen harjoituksen jotta voidaan varmistua siitä että harjoittelu on kunkin lapsen tasolle sopivaa.

Ilmoittautuminen

Ota yhteyttä täyttämällä lomake

Lisätietoa punttikouluista voi kysyä Mika Valliselta, 050-545 3567 tai mika.punttikarhut (at) gmail.com

Vakuutus

Painonnosto on turvallinen laji harrastaa, mutta mahdollisiin tapaturmiin on syytä varautua. Seuralla ei ole harjoittelua kattavaa tapaturmavakuutusta. Jokaisen tulee itse huolehtia mahdollisesta vakuuttamisesta.